Mircea Drăghici: Împreună am dovedit că se poate. Vom continua!

Deputatul social – democrat Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaţilor, susţine că legile votate săptămâna aceasta de Parlament, sunt deosebit de importante, arătând un interes real pentru creşterea nivelului de trai al populaţiei şi având un puternic caracter social-democrat. 

 “Două dintre legile votate săptămâna aceasta de plenul Camerei Deputaţilor au un puternic impact pentru bunăstarea familiilor din România. Am susţinut legea insolvenţei persoanelor fizice, în calitate de co-iniţiator, pentru că va ajuta foarte multe familii din România să revină la stabilitate financiară şi prosperitate şi oferă o şansă reală românilor sufocaţi de datorii. Prea mulţi români şi-au pierdut casele pentru că nu au putut susţine ratele la bănci!

În ceea ce priveşte majorarea alocaţiilor, consider că aceasta va întregi ansamblul de măsuri pe care Guvernul Ponta le-a luat începând cu 2012: reîntregirea salariilor bugetarilor, revenirea la 85% din salariu a cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, dublarea alocaţiilor pentru 500.000 de copii care provin din familii sărace, amnistia fiscală pentru mame, majorarea cu 30% a alocaţiei de sprijin familial, majorarea venitului minim garantat, creşterea salariului minim pe economie.

În ceea ce mă priveşte, după 3 ani şi jumătate din actuala legislatură, cu bune şi cu rele, pot să declar că bilanţul activităţii parlamentare este unul favorabil. În acest moment, după ce legea privind insolvenţa şi cea privind Codul Silvic vor fi promulgate,  8 propuneri legislative pe care le-am iniţiat sau la care au fost co-iniţiator au devenit legi.

Prin Legea 67/2014, în calitate de unic iniţiator, am pus stop abuzurilor şi umilinţelor la care au fost supuse persoanele cu dizabilități prin rechemări infinite la comisiile de evaluare. Legea privind finanţarea partidelor politice a adus transparenţă sporită în acest domeniu, iar România va fi astfel aliniată la standardele europene în domeniul finanţării partidelor politice. În acest mandat am susţinut de asemenea şi proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, precum şi cel privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului. Am încredere că şi alte măsuri social-democrate vor fi susţinute cu la fel de mult entuziasm de colegii din Parlament!”, a declarat deputatul argeşean Mircea Drăghici.