Mircea Drăghici: Creșterea salariilor bugetarilor, o măsură necesară

Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, consideră că majorările salariale adoptate în aceste zile vin în sprijinul unui număr mare de români. Ordonanța de urgență prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi amendamentul PSD care stabilește majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor (dacă nu au beneficiat anterior) sunt măsuri menite să asigure echitatea socială.

“Cred că această majorare salarială era necesară și binevenită pentru românii care lucrează în sistemul bugetar. În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.

Așa cum a declarat și ministrul Rovana Plumb, sunt peste 700.000 din cei 1.200.000 de bugetari care pleacă acasă cu 800 de lei și care ar beneficia de această creștere. Printre ei se numără și mii de argeșeni. Cât privește îngrijorarea că nu ar exista bani pentru aceste majorări, există garanții că ele pot fi acoperite de creșterea economică.

La ora la care vorbim, Guvernul PSD a lăsat România în topul creşterii economice între statele UE, având un avans estimat al economiei de aproape 4% pentru finalul lui 2015.
Pentru prima oară după mulţi ani, România a respectat ţintele de deficit convenite cu finanţatorii internaţionali, dar şi asumate prin tratatele UE. În acest moment, România se află pe excedent bugetar. Am înregistrat o scădere a ponderii economiei negre în PIB. Investiţiile nete în economia naţională au crescut cu 7,2% în semestrul 1 din 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Dacă aceste majorări nu vor fi adoptate anul acesta, ele nu vor mai putea fi votate în 2016, având în vedere că legislația nu permite acest lucru într-un an electoral”, a arătat deputatul PSD de Argeș.