Mircea Drăghici a participat la Ziua Renault de la Mioveni

Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, a fost prezent, duminică, 6 septembrie, la manifestările care marchează Ziua Renault, de la Mioveni. Deputatul de Argeș a fost prezent la uzina Dacia în calitate de consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto. Evenimentul, în cadrul căruia angajații au putut să le arate familiilor locul unde muncesc, s-a bucurat de prezența autorităților locale și centrale, a liderilor politici locali și a președintelui României, Klaus Iohannis.

Mircea Drăghici a arătat că evenimentul de astăzi a reprezentat un moment în care cel mai mare exportator și în același timp cel mai mare angajator din România a devenit, dintr-o entitate economică, o mare familie a celor care se află în spatele efortului, talentului și profesionalismului uzinei Dacia Renault: muncitorii.
“Prezența președintelui Klaus Iohannis la Mioveni este un semnal că uzina Dacia, muncitorii și produsele fabricate la Mioveni se bucură de apreciere la cel mai înalt nivel al statului român. Sper ca Președinția României să promoveze Dacia Renault în țară și în străinătate.
Pentru Guvernul României, Dacia Renault reprezintă unul dintre cei mai importanți investitori din România, acesta fiind și motivul pentru care prima vizită oficială efectuată de prim-ministrul Victor Ponta în această calitate a fost la Mioveni. Din 2012 încoace, au fost realizate cele mai multe proiecte de investiții în infrastructură care deservesc Dacia. Guvernul Ponta este primul guvern din ultimul deceniu care a făcut pași importanți pentru concretizarea autostrăzii Pitești-Sibiu, segment care este prioritar și în Master-Planul pe Transport al României, grație importanței sale vitale pentru menținerea competitivităţii uzinei din Argeș pe plan internațional.
Guvernul României a susținut activitatea uzinei de la Mioveni și prin programele de reînnoire a parcului auto, Dacia Renault fiind principalul beneficiar. Noul Cod Fiscal, adoptat recent de Parlament, conține și el mai multe măsuri care vor sprijini activitatea uzinei și vor contribui la creșterea competitivității ei. Toate aceste măsuri contribuie la stabilitatea locurilor de muncă. Din fericire, Dacia lucrează la capacitate maximă de producție, pe trei schimburi.
Prin Dacia, la fiecare mașină exportată, România mai exportă alte patru în echivalent din colecții de piese ce compun aceste vehicule.
Vreau să felicit încă o dată managementul societății precum și angajații și colaboratorii Dacia Renault pentru eforturile depuse”, a precizat Mircea Drăghici, consilierul onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto.