Mircea Drăghici a avut o întrevedere cu directorul de Afaceri Publice Renault pentru Eurasia, Virginie Guerin

Intrevedere Mircea Draghici delegatie DACIA 1 Intrevedere Mircea Draghici delegatie DACIA 3 Intrevedere Mircea Draghici delegatie DACIA 2

Joi, 23 aprilie 2015, Chestorul Camerei Deputaţilor Mircea Drăghici, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce ţin de industria auto, a avut o întrevedere cu Virginie Guerin, directorul de Afaceri Publice pentru Eurasia din cadrul companiei Renault, şi cu Gabriel Sicoe, secretarul general al Dacia Renault. Întâlnirea, desfăşurată la Palatul Parlamentului, a vizat pe de-o parte asigurarea faptului că Dacia Renault va continua să funcţioneze în trei schimburi la Mioveni, şi pe de altă parte, a fost reconfirmat faptul că Guvernul României va rămâne un partener loial în menţinerea activității, printr-un nivel ridicat al competitivităţii.

Doamna Virginie Guerin a apreciat reluarea programului REMAT, modul de implementare a Timbrului de mediu şi existenţa programului Prima Maşină. Directorul de Afaceri Publice consideră aceste măsuri guvernamentale reţete de succes, dorind să le supună atenţiei guvernelor din alte ţări în care compania are uzine. “Programele guvernamentale sunt pentru Dacia un exemplu de succes. Din punct de vedere al competitivităţii pe piaţa auto, Autostrada Piteşti – Sibiu este un criteriu important, dar în nici un caz nu este un criteriu care să determine relocarea uzinei sau recalibrarea producţiei în sens negativ. Ca dovadă a intenţiilor de continuare a investiţiilor de la Dacia – Renault, se pot menţiona proiectele de investiţii în producţia de motoare Euro 6, precum şi alte proiecte de investiţii în caroserie”, a subliniat directorul  Virginie Guerin.

“Este foarte important faptul că există o comunicare permanentă între conducerea de la Paris şi autorităţile centrale şi locale. Am asigurat delegaţia că Guvernul condus de Victor Ponta va rămâne un partener loial al companiei, aşa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, şi că se vor depune în continuare toate eforturile necesare pentru menţinerea locurilor de muncă şi pentru continuarea producţiei”, a precizat deputatul argeşean Mircea Drăghici.