Legea privind finanțarea partidelor politice, inițiată de Mircea Drăghici, a fost promulgată de Președintele României

Sâmbătă, 16 mai a.c., Preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi campaniilor electorale, inițiată de parlamentarul argeșean Mircea Drăghici.

“Legea promulgată ieri de președintele Iohannis va aduce transparență în gestionarea banilor primiți de partide, respectând principiul egalităţii de şanse a candidaţilor și a independenţei acestora şi a partidelor politice faţă de finanţatori.  Mă bucur, pentru că prin această lege am demonstrat că Autoritatea Electorală Permanentă, Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia sunt capabile să lucreze eficient împreună pentru prima dată după zece ani de săbii ascuţite şi lupte între Palatul Cotroceni şi Parlament.

Sunt dator să mulțumesc tuturor colegilor din Parlamentul României, de a căror susținere am beneficiat în promovarea, dezbaterea și adoptarea acestei legi atât de importante.  Decretul de promulgare emis de către Președinția României este ultimul act de care această propunere legislativă mai avea nevoie înainte de publicarea ei în Monitorul Oficial al României pentru a deveni lege și a intra efectiv în vigoare”, a precizat Chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici.