Deputatul PSD de Curtea de Argeş Mircea Drăghici, ales chestor al Camerei Deputaţilor

Deputatul de Curtea de Argeş, Mircea Drăghici a obţinut o funcţie importantă în Parlamentul României. El a fost ales chestor al Camerei Deputaţilor, aceasta fiind cea mai importantă funcţie de conducere deţinută de un argeşean în cadrul Camerei Deputaţilor, după 1990.

„Noua calitate îmi conferă statut de membru cu drepturi depline în Biroul Permanent al Camerei. Atribuţiunile sunt similare cu cele de trezorier. Din acest punct de vedere, am misiunea de a asigura o cheltuire judicioasă a bugetului şi în concordanţă cu vremurile acestea de criză. Din calitatea de deputat, sper să reuşesc să îndeplinesc cât mai multe din ceea ce le-am promis alegătorilor din colegiul meu şi argeşenilor”, a ţinut să precizeze deputatul Mircea Drăghici.

Principalele atribuţii ale unui chestor sunt: verificarea modului de gestionare a patrimoniului; funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor; controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate; prezintă Biroului permanent proiectul de buget al Camerei Deputaţilor şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual; asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor.