Deputatul Mircea Drăghici salută reluarea curselor pe traseul Curtea de Argeș – Pitești și reabilitarea Gării Regale

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici a ținut să își exprime satisfacția pentru anunțul CFR de reluare a curselor, începând cu data de 1 noiembrie, pe ruta Curtea de Argeș – Pitești, precum și pentru faptul că au fost făcuți pași importanți pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeș.
Chestorul Camerei Deputaților a subliniat că, dacă până acum proiectele care vizau infrastructura rutieră din zona Curtea de Argeș au reușit să fie implementate, în diferite etape, încep să își arate rodul și eforturile de la proiectele pe infrastructură CFR.
“Anul acesta marchează finalizarea reabilitării Drumului Național Pitești – Curtea de Argeș. Finalizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului (PIDU) va însemna modernizarea a 47 de străzi, adică aproape 40 de kilometri de drum în interiorul municipiului, iar la anul va fi finalizat Studiul de Fezabilitate pentru reabilitarea drumului Curtea de Argeș- Câmpulung Muscel. Acum, pot spune, cu bucurie, că și proiectele pe infrastructura de căi ferate încep să se concretizeze.
Sunt bucuros pentru această veste bună venită din partea CFR Călători pentru că știu că există multe solicitări din partea oamenilor, mai ales a navetiștilor și turiștilor, dar și a autorităților locale pentru reluarea curselor pe această rută. Gara Curtea de Argeş şi linia ferată de la Piteşti la Curtea de Argeş sunt declarate monumente istorice și, din acest motiv, cred că este foarte important că CFR a decis renovarea acestei clădiri care datează din 27 noiembrie 1898 (din timpul domniei lui Carol I).
Așa cum am susținut încă din 2011, atunci când guvernul Boc dorea să desființeze Gara din Curtea de Argeș, această clădire are o simbolistică specială pentru municipiul Curtea de Argeș și istoria acestei țări și trebuie protejată și valorificată.
De aceea, inclusiv anul trecut, am participat la o întâlnire cu cei din conducerea CFR și a ministerului Transporturilor, în care am susținut reabilitarea gării. Să nu uităm că toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi cu trenul, astfel că această Gară Regală poate fi promovată și ca obiectiv turistic, mai ales că lucrările de reabilitare ar trebui să conserve și să evidențieze toate elementele de arhitectură datorită cărora, în aproape toate analizele, gara de la Curtea de Argeș este în topul celor mai frumoase din țară. Din această perspectivă cred că politica guvernamentală și strategia CFR Călători au determinat efecte pozitive pentru viața economică, turistică și socială a municipiului Curtea de Argeș”, a afirmat consilierul onorific al prim-ministrului, deputatul de Argeș Mircea Drăghici.
Vă reamintim că, începând cu data de 1 noiembrie 2015, CFR Călători revine pe ruta Curtea de Argeș – Pitești. Conform unui comunicat CFR, distanța Curtea de Argeș – Pitești și retur va fi parcursă de patru trenuri, în aproximativ 50 de minute. Trenurile deservesc locuitorii localităţilor din parcurs (Curtea de Argeş, Băiculeşti, Merişani, Bascov, C.I.L. și Piteşti Nord), asigurându-le legătura cu Bucureştiul şi cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Argeş, Olt, Dolj şi Dâmbovița.