Deputatul argeşean Mircea Drăghici a fost reales în funcţia de Chestor al Camerei Deputaţilor

Marţi, 1 septembrie 2015, deputatul argeşean Mircea Drăghici a fost reales în funcţia de Chestor al Camerei Deputaţilor. Noua componenţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost aleasă în conformitate cu algoritmul politic al grupurilor partidelor parlamentare.

“Le mulţumesc colegilor social – democraţi din Camera Deputaţilor că mi-au acordat şi în această sesiune parlamentară un vot de susţinere şi totodată de încredere. Se anunţă o perioadă încărcată, cu foarte multe priorităţi legislative. Vă reamintesc de Codul Fiscal, care se va vota joi în Camera Deputaţilor, Legea Salarizării, Legea Bugetului de Stat, Votul prin corespondenţă, Legea Achiziţiilor Publice, Legea Funcţionarilor Publici, Codul incompatibilităţilor”, a precizat parlamentarul social democrat.

Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor repartizate au fost anunţate în plenul Camerei Deputaţilor de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în întregime votului deputaţilor. Noul Birou Permanent s-a aprobat cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, prin vot secret cu bile. Au votat ‘pentru’  273  deputaţi şi 7 voturi au fost împotrivă.