De 15 ani, Grupul Dacia-Renault, un exemplu de succes în România!

Marți, 30 septembrie 2014, consilierul onorific al Prim-Ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de probleme auto, deputatul PSD Mircea Drăghici, a participat la evenimentul dedicat aniversării a 15 ani de când Dacia a devenit parte a grupului Renault, desfășurat la Centrul Tehnic Titu. Mai mult, consilierul onorific a fost cel care a transmis mesajul premierului cu prilejul celor 15 ani de succes pentru parteneriatul Renault și Dacia.

“Am fost onorat să particip la acest eveniment și cu atât mai mult să transmit mesajul de felicitare al prim-ministrului Victor Ponta. Afirm cu mândrie un lucru cunoscut de fiecare dintre noi: Dacia – Renault a devenit cel mai cunoscut brand industrial al României și unul dintre cei mai competitivi constructori de automobile de la nivel european și chiar mondial. Activitatea desfășurată de-a lungul celor 15 ani de parteneriat Dacia – Renault merită întreagă noastră apreciere și cele mai sincere urări pentru mulți ani de reușite de nivel înalt. Oameni bine pregătiți din punct vedere profesional s-au implicat cu pasiune și maximă dedicare pentru a conduce grupul Dacia – Renault pe culmile succesului, respectând dezideratul pentru performanță și calitate.

Sunt mândru că grupul Dacia – Renault a fost, anul trecut, cel mai mare exportator al României, acoperind 7,7% din exporturile totale ale ţării. În ultimii 4 ani, peste 90 % din producţia de vehicule a Dacia a fost exportată în peste 42 de ţări, prin peste 1800 de puncte de distribuţie. Franţa ocupă prima poziţie în topul principalelor destinaţii de vânzări Dacia, fiind urmată de Germania. 2,3 miliarde de euro în 15 ani de investiții; 4,48 miliarde euro în 2013, respectiv 3% ponderea în PIB-ul României; peste 38% cotă de piață Dacia+Renault ; 17.000 salariați și 130.000 locuri de muncă indirecte la peste 1500 de furnizori – toate acest cifre arată nivelul de performanță la care a ajuns Dacia de-a lungul timpului, fiind unul dintre pilonii economiei românești și una dintre mărcile care contribuie la o imagine pozitivă a României în lume.

Reușita grupului Dacia – Renault reprezintă un model de succes, demn de urmat pentru orice companie de profil și nu numai. Felicit grupul Dacia – Renault și retransmit întreaga mea apreciere și considerație pentru toți cei 15 ani de succes în România și dincolo de granițe. La mulți ani!